Hoe is uw gehoor? Doe ook de hoortest

Wilt u weten hoe uw gehoor is of heeft u problemen met horen? Bij Beter Horen kunt u altijd gratis en vrijblijvend een hoortest doen. In 20 minuten weet u dan hoe het met uw gehoor is.

Veel mensen met gehoorverlies wachten vaak jaren voordat ze naar een audicien gaan. Een matig gehoorverlies wordt vaak niet als een probleem gezien. Als ze de tv niet meer goed horen, dan zetten ze die gewoon wat harder. Ook een beetje gehoorverlies kan flinke gevolgen hebben. Gelukkig is er wat aan gehoorverlies te doen.

Hoe verloopt een hoortest?

Deze uitgebreide hoortest wordt bij Beter Horen altijd uitgevoerd door een StAr gecertificeerde audicien. De hoortest verloopt zo (bekijk hieronder ook het filmpje):
1. U neemt plaats in een geluidsdichte ruimte, aan een tafel tegenover de audicien. U krijgt een hoofdtelefoon op.
2. De audicien laat u door de hoofdtelefoon op één oor tonen horen. U krijgt zowel lage als hoge tonen te horen. Zodra u de toon hoort, drukt u op een knop.
3. Daarna krijgt u dezelfde test met uw andere oor.
4. De uitslag van de gehele hoortest wordt weergegeven in een audiogram. Dat is een grafiek waaraan een audicien nauwkeurig kan zien hoe het met uw gehoor is. De audicien bespreekt met u de resultaten van de hoortest en mogelijke vervolgstappen. U krijgt de audiogram mee naar huis.

Wilt u een hoortoestel? Na de uitgebreide gehoortest krijgt u een officiële vragenlijst. Dit is onderdeel van het keuzeprotocol voor de hoorzorg, dat vanaf 2013 geldt voor alle hoorwinkels in Nederland. Dit gaat over de beperkingen die u mogelijk ondervindt aan uw gehoor, zodat u een voor u adequaat hoortoestel krijgt geadviseerd. Lees hier meer over beter horen in vier stappen.

Filmpje: Zo gaat een hoortest

Snelle hoorscan in drie minuten

Hoorzuil voor hoorscan in Beter Horen winkelNaast de gratis hoortest kunt u bij Beter Horen ook een snelle hoorscan doen. In elke winkel van Beter Horen staat een hoorscanner (zuil met hoofdtelefoon). Hiermee test u uw gehoor in slechts drie minuten.

In deze eenvoudige hoortest reageert u op geluiden die variëren in toonhoogten. Eerst wordt uw rechteroor getest en daarna uw linkeroor. Zo wordt binnen drie minuten uw hoorleeftijd vastgesteld.

En is de uitslag anders dan verwacht? Bespreek dit dan met één van de medewerkers in de winkel. Zij kunnen u vrijblijvend helpen. Is uw gehoor prima, dan informeren zij u graag om dit in de toekomst ook zo te houden. Ook voor gehoorbescherming bent u bij Beter Horen aan het goede adres.

Afspraak maken voor een hoortest

Bij Beter Horen bent u altijd welkom voor een gratis hoortest. Wilt u zeker zijn dat de audicien tijd voor u heeft? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende hoortest. U wordt dan teruggebeld om een afspraak te maken bij een Beter Horen winkel bij u in de buurt.