Audicien

Er is een groot aanbod in hoortoestellen om beter te horen. Hoe weet u welk hoortoestel het beste bij u past? Het zoeken en uitproberen van een geschikt hoortoestel vergt tijd en voorbereiding. Een goede audicien helpt u daarbij.

Audicien en aanschaf hoortoestel

Via internet kan zonder tussenkomst van een audicien voordelig een hoortoestel worden aangeschaft. Ook elders kunt u ze tegenkomen: aanbieders van kant-en-klare- hoorconcepten die claimen te werken met de beste kwaliteit voor een voordelige prijs. Dit lijkt aantrekkelijk, maar is het dat ook? Is een audicien noodzakelijk bij de aanschaf van een hoortoestel? En welke meerwaarde levert de audicien dan? Lees verderop over wat de Consumentenbond ervan vindt.

Audicien helpt bij juiste keuze

Een hoortoestel is eigenlijk niet meer dan een halfproduct. De juiste keuze, een goede match met de slechthorende en de juiste afstelling van het hoortoestel door de audicien is minstens zo belangrijk. Hierbij speelt de audicien een belangrijke rol.

De NVVS (Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden) stelt in haar magazine Horen (editie april/mei 2012) dat standaardoplossingen geen soelaas bieden. Men schrijft: “Al is een toestel van de hoogste kwaliteit, als het niet past bij iemands gehoorverlies en gebruiksomstandigheden en/of als het toestel niet correct is afgesteld, functioneert ook een toestel van de hoogste kwaliteit niet of onvoldoende.”

Consumentenbond: het belang van een audicien

Ook de Consumentenbond onderstreept het belang van een audicien. In de Consumentengids (editie september 2011) beschrijft men een test met hoortoestellen besteld via internet. Alleen het grootste hoortoestel bleek enigszins van nut. Maar alleen omdat anderen zagen dat de drager slechthorend was.

Geen enkel via internet aangeschaft gehoorapparaat deed iets aan het hoorprobleem. Wel vervormden ze het geluid en veroorzaakten veel geruis en gepiep. Conclusie was dan ook dat de begeleiding van een audicien onontbeerlijk is bij de keuze en aanschaf van een hoortoestel.

Audicien en kwaliteit

Audicien van Beter HorenDe branche werkt zelf al jaren continu aan een zorgvuldige beoordeling van audiciens. Een gediplomeerde en goed geschoolde audicien is van groot belang. Hij of zij voorkomt dat een slechthorende een verkeerde behandeling krijgt of een verkeerd hoortoestel krijgt aangemeten.

Beter Horen houdt de internationale technische en medische ontwikkelingen bij. De nieuwe inzichten worden vertaald in nog betere, innovatieve hooroplossingen. Ook via bijscholing en opleidingen zet Beter Horen zich in om voorop te blijven lopen op het gebied van kennis.

Audiciens bij Beter Horen

Beter Horen werkt alleen met StAr gediplomeerde audiciens. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een goed en persoonlijk hooradvies. Beter Horen is al meer dan 100 jaar de hoorspecialist van Nederland. U krijgt altijd de beste hoorzorg. Ontdek het zelf, u bent van harte welkom. Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis hoortest.